Alison Van Uytvanck grijpt naast vijfde WTA-titel

Alison Van Uytvanck grijpt naast vijfde WTA-titel

De 25-jarige Alison Van Uytvanck (WTA 65) is er vandaag niet in geslaagd een vijfde WTA-titel te veroveren. In de finale van het WTA-toernooi in het Duitse Karlsruhe (gravel/125.000 dollar) verloor het tweede reekshoofd in drie sets van de even oude Roemeense Patricia Maria Tig (WTA 223): 3-6, 6-1 en 6-2. In de eerste set zag onze landgenote Tig uitlopen tot 2-0. Daarna ging Van Uytvanck drie keer door de opslag van haar opponente, goed voor 3-6. In de tweede set moest Van Uytvanck vervolgens drie keer haar opslag inleveren: 6-1. Tig had aan twee breaks in de derde set genoeg om haar eerste WTA-toernooi te winnen. Het was de eerste confrontatie tussen beide speelsters.

In Karlsruhe verloor Van Uytvanck voor het eerst een WTA-finale. Eerder dit jaar verlengde ze haar titel in Boedapest. Ook de WTA-toernooien van Québec (2017) en Taipei (2013) staan op haar palmares.

Tig stond voor de derde keer in een WTA-finale (na Boekarest eerder dit jaar en Bakoe 2015), voor het eerst mag ze een WTA-trofee op de schouw zetten. Samen met haar vriendin Greet Minnen strandde Van Uytvanck gisteren in de halve finales van het dubbelspel.

bron: Belga