Alison Van Uytvanck, 132e, levert fors in op wereldranglijst

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alison Van Uytvanck tuimelt vandaag van de 73e naar de 132e plaats op de nieuwe WTA-ranking. De Grimbergse betaalt de prijs voor haar forfait op Roland Garros. Van Uytvanck bereikte vorig jaar de kwartfinales in Parijs maar moest voor de editie 2016 afzeggen omdat ze nog onvoldoende hersteld was van een enkeloperatie. Deze week maakt de 22-jarige Van Uyvanck haar comeback op het gras van Rosmalen.

Yanina Wickmayer ziet haar plek in de derde ronde in Parijs beloond met vier plaatsen winst. 'Wicky' is als nummer 50 de beste Belgische voor Kirsten Flipkens. Die behoudt ondanks haar vroege uitschakeling op Roland Garros de 61e plaats.

Serena Williams kon zaterdag haar titel aan de Porte d'Auteuil niet verlengen maar blijft wel comfortabel op de nummer 1. De Amerikaanse voert de ranking aan voor Garbine Muguruza, van wie ze in de finale verloor. De Spaanse wipt van vier naar twee over de Poolse Agnieszka Radwanska (derde) en de Duitse Angelique Kerber (vierde).

Iets lager op de ranking doet Samantha Stosur goede zaken. Dankzij haar plek bij de laatste vier stijgt de Australische, winnares van de US Open 2011, tien posities naar nummer 14. De Nederlandse Kiki Bertens, ook (verrassend) halvefinaliste in Parijs, klimt van 58 naar 27.

bron: Belga