Alicia Keys wordt eerste artiest ooit op finale Champions League

Op 28 mei staat de finale van de Champions Leaugue gepland en die gaat gepaard met een primeur. Voor de aanvang van de wedstrijd zal voor de eerste keer een artiest optreden. De Amerikaanse Alicia Keys moet de voetbalfans stil krijgen.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

De zangeres, bekend van hits als ‘Fallin', ‘Superwoman' en ‘No One', verkocht wereldwijd al meer dan 55 miljoen albums. Keys zal enkele nummers uit haar nieuwe plaat brengen. Op haar website reageert ze alvast erg enthousiast.

“Het is heel erg opwindend dat ik mijn nieuwe muziek kan laten horen tijdens de finale van de UEFA Champions League. Het is een evenement dat in alle uithoeken van de wereld wordt gevolgd. Het wordt een geweldig moment in de geschiedenis, het is een gebeurtenis die symbool zal staan voor alles wat ons verbindt, waar we ook leven of wie we ook zijn. Het is een eer dat ik een speciale plaats krijg in zo'n schitterende ervaring.”

De finale gaat door in het Giuseppe Meazzastadion (ook wel San Siro genoemd) in Milaan, dat een capaciteit heeft van 80.000 toeschouwers. Real en Atletico Madrid, Manchester City en Bayern München zijn nog in de running voor een finaleticket.

Foto Belga / S. Brashear