Algemene Vergadering KBVB - Gérard Linard: "Andere federaties zijn jaloers op KBVB"

Algemene Vergadering KBVB - Gérard Linard: "Andere federaties zijn jaloers op KBVB"

Bondsvoorzitter Gérard Linard mocht vrijdagavond voor het eerst de Statutaire Algemene Vergadering van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in goede banen leiden. Nog voor een interpellatie tegen zijn voorzitterschap werd gehouden, maakte hij de balans op van zijn eerste jaar als bondspreses. "Andere federaties zijn jaloers op de KBVB", zei de 75-jarige Linard. Op de Algemene Vergadering maakte hij - volledig in het Frans, tot ergernis van enkele Vlaamse clubafgevaardigden - de balans op van zijn eerste jaar als voorzitter. Maar openen deed Linard met het WK in Rusland. "De KBVB heeft er alles aan gedaan om de Rode Duivels in optimale omstandigheden te laten deelnemen. Onze doelstelling is te tonen dat België niet alleen uitzonderlijke individuele kwaliteiten heeft, maar ook op het veld in team mooie dingen kan laten zien. We willen er het maximale uithalen." Ook Ives Serneels, bondscoach van de Red Flames, kreeg een compliment. "De professionaliteit die hij aan de dag legt, zorgt ervoor dat de Red Flames zo'n knappe prestaties kunnen neerzetten", aldus de Henegouwer, die ook de prestaties van de U17 en de U21 in de verf zette.

"Maar een federatie wordt niet enkel afgerekend op basis van prestaties van de nationale elftallen. De voetbalbond moet zijn plaats zoeken in een businesswereld die voortdurend verandert. Deze federatie moet nog performanter en transparanter worden. Innovatie is het sleutelwoord. Zo hebben we nu twee vrouwen in de hoogste echelons van de KBVB (Peggy Leys en Mieke Declercq, nvdr.). Die brengen met hun expertise veel bij aan het Belgische voetbal."

"Door te innoveren met nieuwe ideeën hebben we het voetbal goed gediend. Samen met de Pro League en de vleugels zullen we als federatie moderner en performanter zijn. Succes zal het logische gevolg zijn. En daar kunnen andere federaties alleen maar jaloers op zijn."

Linard, CEO ad interim, zal in september enkel nog bondsvoorzitter zijn. Peter Bossaert volgt Koen De Brabander op als secretaris-generaal. "Bossaert is een gepassioneerde voetbalfan die over de kwaliteiten beschikt om deze federatie verder te leiden. Ik zal er alles aan doen om de federatie tot dan in goede banen te leiden. Daarna draag ik mijn mandaat met veel vertrouwen aan hem over."

bron: Belga