Alerte vrouw ziet hoe man kindje meeneemt uit speeltuin nadat mama even niet oplet (video)

Alerte vrouw ziet hoe man kindje meeneemt uit speeltuin nadat mama even niet oplet (video)

Afgelopen zondag ging een Duitse moeder met haar 2-jarige dochter naar een speeltuin in Boxhagener Platz, in het oosten van Berlijn. Terwijl haar kind speelde, praatte ze wat met een andere vrouw. Plots benaderde een onbekende man haar dochter, zette haar op zijn schouders en wandelde weg. Een alerte vrouw vond dat vreemd en volgde de man, maar ze kon hem niet inhalen.

Terug naar speeltuin

De getuige sloeg alarm bij een kioskmedewerker, genaamd Zoran. De 44-jarige man rende achter de man aan en haalde hem in. Intussen filmde een andere getuige de confrontatie. “Ik vroeg hem of het zijn kind was”, legt Zoran uit aan BILD. “Nee, ik hou van kinderen. Ik begrijp niet dat ouders hun kinderen thuis laten bij babysits”, antwoordt de onbekende man.

Zoran overtuigt de man om haar terug naar de speeltuin te brengen. Terwijl ze samen terugwandelen, vraagt Zoran hem waarom hij het kindje meenam. “Ik vind kinderen simpelweg enorm belangrijk. Ze zijn de toekomst, toch?”, reageert hij.

Als ze aan het park aankomen, vraagt de onbekende man aan het meisje: “Is je mama hier in het park? Dan gaan we ernaartoe. Waar is je mama? Zie je haar ergens?”, klinkt het.

Gechoqueerde moeder

Uiteindelijk vinden ze de moeder van het kindje. Ze was in shock, maar reageerde opvallend rustig. “De man legde het kindje in de armen van de moeder. Ze was wellicht zo hard in shock dat ze normaal tegen hem deed”, legt Zoran uit.

De onbekende man werd voor verhoor meegenomen door de politie, maar mocht nadien weer beschikken. De politie vermoedt dat de man geestesziek is en niet de bedoeling had om het kindje kwaad te doen.