Alderweireld en Vertonghen centraal in verdediging tegen Noorwegen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Toby Alderweireld en Jan Vertonghen starten vanavond (18u) als centrale verdedigers in de basisopstelling van de Rode Duivels in hun oefeninterland en uitzwaaiwedstrijd tegen Noorwegen in het Koning Boudewijnstadion. In doel opteert bondscoach Marc Wilmots (zoals steeds) voor nummer een Thibaut Courtois. Voor de doelman staan Jason Denayer, die opschuift van een centrale positie naar de rechtsback, het Tottenham-duo Alderweireld en Vertonghen, en Jordan Lukaku. Basisplaatsen zijn er ook voor Axel Witsel, Radja Nainggolan en Kevin De Bruyne. Op de flanken starten Eden Hazard en Dries Mertens, diep in de spits kiest Wilmots net als tegen Zwitserland voor Romelu Lukaku, die met een late treffer een blammage vermeed tegen de Finnen (1-1).

De oefeninterland tegen de Noren is voor de Duivels de derde en laatste in hun laatste rechte lijn richting EURO2016. Vorige week werd in Genève met 1-2 gewonnen van EK-ganger Zwitserland, woensdag bleef België op 1-1 steken tegen Finland.

Op dinsdag 7 juni reist de selectie van Wilmots af naar Bordeaux, op 13 juni volgt in Lyon de EK-opener tegen de Italianen.

Opstelling België: Courtois, Denayer, Alderweireld, Vertonghen, J. Lukaku, Witsel, Nainggolan, De Bruyne, Mertens, Hazard, R. Lukaku

bron: Belga