Alcatel grijpt terug naar het verleden om bellen met phablets te vereenvoudigen

Alcatel grijpt terug naar het verleden om bellen met phablets te vereenvoudigen

Phablets winnen de laatste tijd aan populariteit. International Data Corporation verwacht dat één derde van alle smartphones phablets zullen zijn. Een phablet is een combinatie tussen een tablet en een smartphone. Handig voor wie vaak surft op het internet of veel video's kijkt maar het grote scherm maakt bellen toch net iets moeilijker. Daarom grijpt Alcatel terug naar het verleden. Bij hun nieuwe phablet zit de Buddy, een gsm zoals die er tien jaar geleden uit zag.

De Alcatel OneTouch Pop Mega heeft een joekel van een scherm met een diameter van 15 centimeter. Handig voor wie veel leest of vaak video's kijkt op zijn mobiel apparaat, maar bellen en vlot berichten typen wordt wel een pak moeilijker met zo'n groot toestel.

Vandaar de Buddy. De Buddy lijkt op een gewone gsm zoals je die tien jaar geleden zou kopen en het heeft doorgaans ook dezelfde functies als zo'n oude vertrouwde gsm. Het grote verschil is dat de Buddy via Bluetooth verbinding maakt met de phablet. Zo worden berichten, inkomende gesprekken, contactgegevens, herinneringen,... ook getoond op de Buddy. Buddy neemt alle funcities van een traditionele gsm over, zodat je je phablet niet boven moet halen telkens je een bericht ontvangt of gebeld wordt.

Het is niet de eerste keer dat er een kleiner apparaat wordt geleverd bij een grote phablet. In 2013 lanceerde HTC de Mini+ voor zijn grote smartphones in China maar het toestel was geen succes. Dat was misschien te wijten aan het feit dat de Mini+ een accessoire was dat je apart moest kopen, terwijl de Buddy inbegrepen is in de prijs.

De OneTouch Pop Mega, met Buddy, zal volgens The Verge minder dan 250 dollar (200 euro) kosten en komt begin oktober uit in Amerika. Als Buddy een succes wordt, zal het niet lang duren voor we hier terug meer klassieke gsm's in het straatbeeld zien.

Foto:Android Central/Youtube