Albert van Monaco op Belgische conferentie over gevolgen van klimaatverandering op zee

Albert van Monaco op Belgische conferentie over gevolgen van klimaatverandering op zee

België organiseert over een tiental dagen een conferentie over de gevolgen van de klimaatverandering voor de oceanen. Onder meer prins Albert van Monaco zal de conferentie, op 19 februari in het Brusselse Egmontpaleis, bijwonen. Climate Change and Oceans Preservation werd opgezet door de Belgische klimaatminister Marie Christine Marghem en minister van de Noordzee Philippe De Backer. Premier Charles Michel zal de conferentie ook bijwonen, net als jongeren en hun vertegenwoordigers. Met de conferentie willen Marghem en De Backer het hoofd bieden aan "wat waarschijnlijk de grootste milieu-uitdaging van deze eeuw" is. Deelnemers zullen zich concentreren op de gevolgen van de klimaatverandering, met bijzondere aandacht voor de bedreiging van de mariene biodiversiteit, de noodzaak om de uitstoot van schepen te verminderen en het potentieel voor offshore-energieproductie. De recentste initiatieven van internationale organisaties, staten, bedrijven en ngo's zullen ook besproken worden in het Egmontpaleis.

Behalve de Belgische regeringsleden en prins Albert worden ook ministers van rechtstreeks betrokken landen (Marshalleilanden en Nederland) verwacht, net als hoge ambtenaren van internationale organisaties zoals UNFCCC, UNESCO, IMO en de Europese instellingen. Jongeren en hun vertegenwoordigers werden ook uitgenodigd om hun bezorgdheid te uiten over de klimaatverandering en de impact ervan op hun toekomst.

De aanwezige staten, sectoren en organisaties zal worden voorgesteld om de Brussels Climate Change & Oceans Declaration te ondertekenen, en zo hun betrokkenheid voor toekomstige generaties te herbevestigen.

bron: Belga