Alaphilippe: "Geweldig dat dit me lukt bij eerste deelname"

Alaphilippe: "Geweldig dat dit me lukt bij eerste deelname"

Julian Alaphilippe startte in zijn eerste Strade Bianche en won die meteen. De Fransman van Deceuninck - Quick-Step had van de Italiaanse eendagskoers een doel gemaakt. "Ik wilde hier resultaat rijden, geweldig dat me dat ook meteen lukt bij mijn eerste deelname." Alaphlippe sprak over "een perfecte koers" en "een gouden team". "Ik hield de hele dag de focus, maakte geen enkele fout, reed niet lek en raakte niet betrokken in een valpartij. Ons tactisch plan klopte ook helemaal en we toonden ons heel sterk. Ik voelde op het einde dat de benen vol liepen, zag dat Fugslang iets frisser was dan mij op de laatste strook, maar ik speelde het slim en sprak even met hem. 'Het is beter dat we goed samenwerken, mekaar vinden om aan de finish te geraken', vertelde ik hem. Soms moet je ook winnen met je hoofd en dat lukte me hier."

"Ik voelde me wel goed, maar niet echt super. Mijn benen deden verschrikkelijk veel pijn. Ik voelde me pas zegezeker in de laatste bocht. Ik ben heel blij met deze zege, dit was een groot doel. Ik wilde hier met een goede conditie starten en was al bij dat me dat gelukt was. En dan win ik ook nog eens. Ik vond het al straf dat ik tot favoriet werd gebombardeerd voor een koers die ik nog niet reed."

Vorig jaar won Alaphilippe de Waalse Pijl. "Het is moeilijk om een vergelijking te maken tussen beide koersen. Het is helemaal anders, maar dit was toch wel lastiger dan de Waalse Pijl, ja toch wel."

bron: Belga