Alan Stivell en Finn Andrews (The Veils) versterken line-up Dranouter

Tijdens het festival Dranouter kunnen de festivalgangers op vrijdag 2 augustus ook genieten van folklegende Alan Stivell en van Finn Andrews, de frontman van indierockband The Veils. Dat heeft de organisatie van Dranouter dinsdag gemeld. De line-up van het festival was al een tijdje volledig, met onder andere The Kooks, Tom Odell, Black Box Revelation, Tourist LeMC, en Novastar, maar de organisatie heeft nog twee extra artiesten bekend gemaakt.

Vrijdagavond staat om 18.45 uur Finn Andrews op de Clubstage na het optreden van de folkgroep The Young'uns. Andrews is de frontman van de Londense indierockband The Veils, en bracht dit jaar zijn eerste solo-album "One Piece At A Time" uit.

Na Andrews staat de Bretoense folklegende Alan Stivell op de Clubstage. Hij stelt op Dranouter zijn nieuwe album "Human-Kelt" voor, om zijn 50-jarig jubileum te vieren. Stivell zingt vooral in het Bretoens, maar ook in het Engels, Frans, Gaelisch en Welsch.

Om in de Clubstage plaats te maken voor de twee artiesten verhuist de Zuid-Afrikaanse zanggroep Ladysmith Black Mambazo naar de Mainstage.

Het festival Dranouter vindt van 2 tot 4 augustus 2019 plaats in de gelijknamige West-Vlaamse gemeente.

bron: Belga