Al zeker 149 doden na aardbeving in Mexico

Het aantal doden na de aardbeving in Mexico blijft oplopen. Volgens de civiele bescherming zijn al zeker 149 mensen dood teruggevonden. Onder hen ook 21 schoolkinderen die bedolven werden toen hun schoolgebouw in de hoofdstad Mexico-Stad instortte, laat de overheid weten.
door
Belga
Leestijd 1 min.

De basisschool was gelegen in de wijk Cuapa. Naast de kinderen lieten ook vier volwassenen het leven in het gebouw, zegt Javier Treviño, vicestaatssecretaris voor Onderwijs, aan televisiezender Televisa. De Mexicaanse president Enrique Pena Nieto begaf zich dinsdagavond (plaatselijke tijd) naar het schoolgebouw.

In een laatste stand van zaken zegt Luis Felipe Puente, het hoofd van de civiele bescherming, dat er reeds 149 lijken vanonder het puin zijn het gehaald. In de deelstaat Morales, waar het epicentrum van de beving lag, vielen 55 doden, in de hoofdstad werden er 59 geteld, in Puebla gaat het al om 32 slachtoffers, in de deelstaat Mexico werden 10 slachtoffers geteld naast nog eens 3 doden in Guerrero.

Het Mexicaans seismologisch instituut laat op Twitter weten dat er om 20.30 uur plaatselijke tijd elf naschokken waren gemeten. De zwaarste had een kracht van vier op de Schaal van Richter. De aardbeving zelf had een kracht van 7,1.

Bron: Belga