Al 180 kandidaten om live te koken in de keuken van Jeroen Meus

Na één dag zijn er al 180 kandidaten die willen koken in de keuken van Jeroen Meus. Uiteindelijk zullen acht uitverkorenen de kans krijgen om hun kookkunsten live te tonen in het decor van ‘Dagelijkse kost'.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

De bereidingen worden vanaf volgende week maandag uitgezonden op de Facebookpagina van het populaire één-programma. “Blijkbaar zijn er veel mensen die graag in de keuken van Jeroen willen kijken”, zegt Nico Van de Velde van productiehuis Hotel Hungaria aan Het Nieuwsblad. De selecties zijn volop bezig. Hierbij worden de amateurkoks naast hun kookkunsten ook beoordeeld op communicatieve vaardigheden. “Bovendien moeten de maaltijden binnen een bepaalde tijd worden klaargemaakt. Tijdens de opnames zal er iemand buiten beeld vragen stellen, zoals dat bij Jeroen gebeurt. Koken en vragen beantwoorden: het is moeilijker dan je denkt”, aldus Van de Velde.

De initiatiefnemers willen op deze manier benadrukken dat ‘Dagelijkse kost' nog steeds een programma van en voor het volk is. “In ‘De Keuken van Sofie', dat ook heel goed scoort, pakken ze het anders aan: Sofie Dumont kookt met BV's. Bij ons is de keuken van Jeroen die van heel Vlaanderen. We willen gewoon eens kijken wat het geeft. Misschien komt Jeroen ook wel eens langs”, klinkt het bij Hotel Hungaria.

Foto één