Agressieve koe doet helikopter afbranden

In een strijd tussen een helikopter en een rund zou je denken dat het luchtvaartuig de overhand zou hebben. Als een ware David heeft een Australische koe toch een vliegende Goliath uit de lucht geplukt en vernietigd. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De politie in het noordoosten van Australië onderzoekt momenteel het ongeval van een helikopter die is neergestort en afgebrand. Het luchtvaartuig kwam in de problemen tijdens de inspectie van het vee.

Volgens Brisbane Times kwam de helikopter tijdens de inspectie te dicht bij een van de koeien. Zo raakte één van de rails vast aan de hoorns van een rund. De piloot probeerde opnieuw op te stijgen, maar het stevige beest bleef standvastig. Zo verloor het hefschroefvliegtuig zijn balans, waardoor het tegen de grond crashte. Vervolgens vatte het gecrashte voertuig vuur.

De landelijke brandweer kwam snel ter plaatste om de brand te doven, maar de helikopter lijkt verloren. Zowel de piloot als de koe zijn ongedeerd na de het ongeval.

[Live] A Robinson R22 helicopter registered VH-PFX has crashed after colliding with a cow in Queensland, Australia. pic.twitter.com/YyhbAD6oZe

— Brendan Grainger (@S118869) 19 september 2016

Foto Twitter / Brendan Grainger