Agenten bestormen vliegtuig nadat piloot per ongeluk signaal voor gijzeling verstuurt

Agenten bestormen vliegtuig nadat piloot per ongeluk signaal voor gijzeling verstuurt

Tijdens een vlucht naar Los Angeles op de luchthaven van JFK liep er iets grondig mis. De piloot merkte bij het opstijgen dat de radio-apparatuur niet werkte en wilde dit melden. Maar de man drukte een code voor kaping in. Net zoals in een scène van een spannende Hollywoodfilm kwamen er in een mum van tijd brandweerwagens, ambulances en politiewagens aangereden om het toestel te doorzoeken.

Handen in de lucht 

Op sociale media zijn er video's en filmpjes te zien van passagiers die met opgestoken handen in het vliegtuig zitten. Ondertussen doorzoeken zwaarbewapende agenten het toestel naar explosieven en kapers. Alsof de hele situatie nog niet erg genoeg was, zat er ook nog een bekende Amerikaanse blogster op de vlucht. "Dit is mijn ergste nachtmerrie. Ik dacht dat we gingen sterven", aldus Alexa Curtis. Volgens haar gaf luchtvaartmaatschappij Jetblue geen informatie en werden ze pas na anderhalf uur terug naar de luchthaven gebracht.

Vals alarm 

JetBlue geeft dat toe er een vals alarm voor kaping is verstuurd, maar wilde niet dieper ingaan op de situatie.

JetBlue flight B6 1623 stuck on tarmac @JFKairport @JetBlue pic.twitter.com/b9hBJs29Mj

— Ardhyana Dewi (@rashfairchildxx) June 27, 2018

Woah. My worst nightmare. @Delta JFK to LAX right now, honestly thought we were going to die. I AM ALIVE THANK GOSH I MEDITATE U GUYS what is going on ?? pic.twitter.com/6RVxy9HC4t

— Alexa Curtis (@Alexa_Curtis) June 27, 2018