Africa Cup 2017 - Congo stoot als groepswinnaar door, titelverdediger Ivoorkust is uitgeschakeld

Africa Cup 2017 - Congo stoot als groepswinnaar door, titelverdediger Ivoorkust is uitgeschakeld

DR Congo heeft zich dinsdagavond met een 1-3 zege tegen Togo als groepswinnaar voor de kwartfinales van de Africa Cup geplaatst. Junior Kabananga (ex-Anderlecht, Roeselare, Beerschot, Cercle Brugge) en Paul-José Mpoku (ex-Standard) zorgden voor twee van de drie Congolese goals. Titelverdediger Ivoorkust verloor, na twee eerdere draws, met 1-0 van Marokko en overleeft de eerste ronde niet. Man-in-vorm Kabananga zette de Congolezen op het halfuur op voorsprong. Het was voor de huidige speler van Astana al zijn derde treffer in drie wedstrijden op deze Africa Cup. In de tweede helft profiteerde Mubele (54.) van erg slordig verdedigen bij Togo om de 0-2 op het bord te zetten. Laba zorgde twintig minuten voor tijd nog voor de aansluitingstreffer, maar invaller Mpoku (80.) bezegelde het lot van Togo bij zijn eerste speelminuten met een knap vrijschopdoelpunt.

Bij Togo stonden Dakonam Djene (STVV), Matthieu Dossevi (Standard) en Serge Gakpé (ex-Standard) in de basis. Aan de overkant mochten, naast Kabananga, ook oude bekenden als Neeskens Kebano (ex-Charleroi en Genk) en Chancel Mbemba (ex-Anderlecht) starten. Jordan Botaka (ex-Club Brugge) en Jeremy Bokila (ex-Zulte Waregem) mochten invallen en maakten, net als Mpoku, hun eerste minuten op deze Africa Cup.

In Marokko-Ivoorkust maakte invaller Alioui (64.) met een prachtige lob de enige goal van de wedstrijd. Titelverdediger Ivoorkust verlaat de Africa Cup zo door een achterdeurtje, met twee draws en één nederlaag. Bij Marokko begonnen Nabil Dirar (ex-Club Brugge en Westerlo) en Mbark Boussoufa (ex-Gent en Anderlecht) aan de wedstrijd.

bron: Belga