Afgelaste voetbalwedstrijden verschoven naar woensdag en donderdag

door
Belga
Leestijd 1 min.

De afgelaste wedstrijden van dit weekend in de Jupiler Pro League en de Proximus League worden komende week woensdag en donderdag afgewerkt, zo maakte de Pro League deze middag bekend. De topper tussen Standard en Club Brugge wordt woensdagavond (20u30) afgewerkt, net als het duel tussen Waasland-Beveren en KV Kortrijk. In de Proximus League wordt op hetzelfde tijdstip de wedstrijd tussen Westerlo en Lokeren gespeeld. Donderdagavond (20u30) sluiten Antwerp en Racing Genk de speeldag af op de Bosuil.

De afgelaste wedstrijden stonden allemaal zondag op het programma. Storm Ciara bleek uiteindelijk de spelbreker. In overleg met de lokale overheden en rechtenhouders werd er besloten om zondag niet te voetballen. Door de overvolle kalender in de hoogste afdeling was er geen andere oplossing dan midweekvoetbal.

De laatste speeldag in de reguliere competitie voor de start van de play-offs staat immers al medio maart op het programma. Nadien volgt de bekerfinale en een internationale break, waarna het competitievoetbal zich begin april weer op gang trekt.

bron: Belga