Affaire Grégory - Eerste onderzoeksrechter overleden

Jean-Michel Lambert, de eerste onderzoeksrechter belast met het onderzoek naar de dood in 1984 van de kleine Grégory Villemin, is dinsdagavond dood teruggevonden. Dat meldt Le Parisien op zijn website. Volgens L'Express zou het gaan om zelfdoding. De gerechtelijke politie van Rennes onderzoekt de zaak. Murielle Bolle, die in staat van beschuldiging is gesteld in het onderzoek naar de dood van Grégory Villemin, maakte dinsdag een einde aan haar hongerstaking, die ze afgelopen donderdag is begonnen. Met haar hongerstaking wou ze protesteren tegen de omstandigheden van haar gevangenschap. Haar advocaten hebben opnieuw haar vrijlating gevraagd.

De 48-jarige Bolle werd eind juni opgepakt en in staat van beschuldiging gesteld voor ontvoering van een minderjarige jonger dan vijftien jaar. Op het ogenblik van de feiten, in 1984, was Bolle 15 jaar. Zij zei aanvankelijk te hebben gezien hoe haar schoonbroer Bernard Laroche de kleine Grégory Villemin had meegenomen in zijn auto. Later trok zij die getuigenis in.

De 65-jarige onderzoeksrechter Lambert kreeg volgens Franse media indertijd kritiek op zijn aanpak van het onderzoek. Maurice Simon nam zijn plaats in in 1986.

bron: Belga