Adil El Arbi en Bilall Fallah maken eerste aflevering van nieuwe Amerikaanse dramaserie

Adil El Arbi en Bilall Fallah zijn voor de tweede keer gevraagd voor een Amerikaans filmproject. Het regisseursduo gaat de pilootaflevering van de Amerikaanse dramaserie 'Snowfall' maken voor zender FX. Eerder dit jaar werden ze gevraagd door Fox om de misdaadthriller 'The Big Fix' te realiseren.
door
Julie
Leestijd 1 min.

'Snowfall' gaat over het Los Angeles in het begin van de jaren 80, waar een crackepidemie op uitbreken staat. Een jonge, machtsgeile ondernemer, een gangster en een agent spelen de hoofdrol in de reeks. "Het is één van de beste scripts die we gelezen hebben de laatste tijd”, vertellen El Arbi en Fallah. “Het beschikt over alle elementen die wij interessant vinden: de probleemwijken van LA, de jaren 80 en de crackepidemie.”

De regisseurs zijn alvast ambitieus. “Dit moet 'Black' zijn, maar dan tienduizend keer beter”, klinkt het. De opnames van 'Snowfall' starten al midden juni in Los Angeles.

Hun andere Amerikaanse project, 'The Big Fix', is een misdaadthriller over een wedstrijdfixing schandaal in de internationale voetbalwereld. De film is nog in ontwikkelingsfase.

Foto Belga / F. De Smet