Activiste diep ontgoocheld door pijnlijke fout van Vogue Magazine

Activiste diep ontgoocheld door pijnlijke fout van Vogue Magazine

Het Amerikaanse magazine Vogue publiceerde in het februarinummer een foto van de 24-jarige Noor Tagouri, die al jaar en dag vecht tegen misidentificatie van minderheden. Groot was haar teleurstelling toen ze bij haar foto de naam van de Pakistaanse actrice Noor Bukhari zag staan. Erg zonde, want voor haar was het een droom om in haar favoriete magazine te verschijnen.

(Lees verder onder het filmpje)

https://www.instagram.com/p/BsvNDpxBEbZ/

Diep teleurgesteld

Een grote domper op de feestvreugde, en die frustratie schreef ze van zich af op Instagram. “Dit doet echt pijn. Ik heb maandenlang uitgekeken naar mijn publicatie. Een van mijn dromen was te verschijnen in de Amerikaanse Vogue, en hij kwam nu uit. Met de verkeerde naam… Ik ben meerdere malen ten onrechte verkeerd geïdentificeerd geweest in mediapublicaties. Ik had dit nooit verwacht van een blad dat ik zo respecteer en al lees sinds ik kind ben. Misidentificatie is een structureel probleem als je moslim bent in Amerika. En hoezeer ik dit ook probeer aan te kaarten, op momenten zoals deze voel ik me verslagen”, klinkt het.

Pijnlijke misstap

Het prestigieuze magazine bood ondertussen haar excuses aan en heeft het over een pijnlijke misstap. “We willen onze oprechte excuses aanbieden voor deze grote fout. We waren erg blij met de kans die we kregen om Tagouri te fotograferen en zo een licht te werpen op het belangrijke werk dat ze doet. Om haar vervolgens verkeerd te identificeren is een pijnlijke misstap. We begrijpen ook dat verkeerde identificatie vaak voorkomt in de media, vooral onder niet-blanke mensen. We zullen proberen om voorzichtiger en zorgvuldiger te zijn in ons werk en we verontschuldigen ons voor eventuele benardheid die dit heeft veroorzaakt voor Tagouri en Bukhari', aldus Vogue.

https://www.instagram.com/p/BsvjN22hw-l/