Achtjarig meisje wil inspringen voor Big Ben tijdens reparatiewerken

Achtjarig meisje wil inspringen voor Big Ben tijdens reparatiewerken

Het jonge meisje heeft in een brief haar diensten aangeboden aan de BBC. Zolang de klokkentoren buiten dienst is, is ze bereid om 'BONG' te roepen om het nieuws aan te kondigen.

Enkele dagen later kreeg de geanimeerde luisteraar een antwoord van Roger Sawyer, een redacteur van de nieuwsuitzending. Sawyer was ingenomen met het voorstel van het meisje, maar waarschuwde haar wel dat het een zware taak is. Desondanks heeft de journalist het voorgelegd aan de mensen die erover beslissen. Bovendien was hij bijzonder onder de indruk dat een 8-jarige naar de praatzender luistert.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153976660966105&set=a.170936446104.124245.613621104&type=3&permPage=1

Niets dan lof

Vader Jon Hanson was zo fier als een gieter op zijn dochter. "Ze was ongelofelijk onder de indruk van het antwoord. Ze nam het mee naar school en heeft het aan iedereen getoond. Ik ben ongelofelijk trots op haar. Ik werk in IT en we proberen meer aanwezig te zijn op het internet, maar ze heeft het zomaar op haar eentje voor mekaar gekregen", reageert de vader bij BBC News.

Bij BBC News strooide ook Sawyer nogmaals met lof. "Als mensen me vragen over mijn job, zeg ik dat vastberadenheid erg belangrijk is. Maar verbeelding en vrije kunnen nadenken zijn minstens even vitaal. Zij heeft een fantastische toekomst voor zich, omdat ze probleemoplossend kan denken op een vrije manier. Dat zijn de vaardigheden die we bij de BBC nodig hebben", besluit de redacteur.