Achtjarig meisje bedwingt hoogste berg van Afrika

De achtjarige Amerikaanse Roxy Getter mag zichzelf het jongste meisje noemen dat ooit de Kilimanjaro beklom. Ze deed dat tijdens een familievakantie in Tanzania.
door
Maarten
Leestijd 1 min.

Samen met haar ouders en haar tienjarige broer Ben was Roxy op bezoek in het Afrikaanse land, waar ze het idee opvatten om de Kilimanjaro te beklimmen. Met een hoogte van bijna 6.000 meter is dat het dak van Afrika, maar dat schrikte het Amerikaanse gezin niet af.

"Nooit geklaagd"

"Ik kan nog altijd niet geloven dat het haar gelukt is", zegt vader Bobby aan Inside Edition. "Ze heeft zelfs nooit geklaagd. Ik was erg verbaasd, maar ook heel erg blij voor haar."

De tocht naar de top nam ongeveer een week in beslag. "Het is er koud, donker en winderig", herinnert Bobby zich. "Je slaapt onderweg in een tent en kan je niet wassen. Maar de mensen die ons begeleidden wouden echt dat we het haalden. Ze bleven de hele tijd optimistisch."

"Eenmaal op de top heb ik mijn emoties de vrije loop gelaten. Ik kon maar niet geloven dat de kinderen het zo goed gedaan hadden. Ik kon amper praten, maar zij liepen gewoon naar boven."