Achtervolging en schoten op wagen in Noorderkempen

Een ploeg van de politiezone Noorderkempen heeft zondagmiddag een wagen achtervolgd en daarbij geschoten nadat de bestuurster een controle ontweek. De bestuurster, een Britse vrouw van 20, en een kind van 13 werden opgepakt. Zondagmiddag rond 12.15 uur merkte de politie in Wortel (Hoogstraten) een voertuig met Britse nummerplaten op waarvan de bestuurster een zenuwachtige indruk maakte. Bij een poging tot controle ging de auto ervandoor, waarop de politie de achtervolging inzette.

In Merksplas kwam het tot een lichte aanrijding tussen de politie en het vluchtend voertuig. Richting Beerse miste de wagen aan de Herfststraat een bocht en kwam het in de afsluiting rond een woning terecht.

Volgens het parket wou de politie de inzittenden uit de wagen halen, maar reed de auto toen richting de agenten, die het vuur openen op de banden van de auto. De wagen raakte weg, maar reed zich iets verder vast op een heuvelachtig terrein met zand.

De inzittenden werden gearresteerd. De bestuurder bleek een Britse vrouw te zijn van 20. Ze had twee kinderen bij, een meisje van 13 en een kindje van 2 jaar. Niemand raakte gewond.

De moeder en en het oudste kind werden gearresteerd, waarop verhoor werd gestart.

Het is nog niet bekend waarom de vrouw de vlucht nam. Het voertuig stond niet geseind en de personen ook niet. Het drietal zou in de buurt hebben gelogeerd om de feestdagen door te brengen.

bron: Belga