Acht nonnen sterven op één week tijd aan COVID-19 in klooster

Acht nonnen sterven op één week tijd aan COVID-19 in klooster

De zorginstelling genaamd Notre Dame of Elm Grove wist de afgelopen negen maanden het virus buiten de poorten te houden, maar op Thanksgiving bleek een van de ongeveer 100 zusters positief getest. Daarna ging het snel, zegt zuster Debra Marie Sciano, de provinciale overste aan CNN.

"Niet verwacht dat het zo snel zou gaan"

Daarna ging het snel. Vier van de acht nonnen stierven alleen al op maandag. "Ook al zijn ze ouder en zijn de meeste zusters die naar God gingen eind 80, 90… we hadden niet verwacht dat ze zo snel zouden gaan", zegt Sciano. "Dus het was gewoon heel moeilijk voor ons."

Onder de nonnen die door het virus waren verloren, bevond zich zuster Rose Feess, die bekend stond om haar "onderwijsvaardigheid, vooral haar aandacht voor grammatica en schrijven, haar geloof, haar scherpe humor en haar liefde voor katten", schreef de Notre Dame School of Milwaukee in een Facebook-bericht.

Een andere, zuster Lillia Langreck, was de afgelopen 60 jaar "intensief betrokken geweest bij inspanningen op het gebied van raciale en sociale rechtvaardigheid"