Acht herfsttrends om nu al in je kast te hangen

Acht herfsttrends om nu al in je kast te hangen

Maak het bont

AFP / P. Kovarik

En nee, dat bedoelen we niet per se letterlijk. Het zijn immers vooral fake furs die deze herfst- en wintermaanden hun opwachting zullen maken. Naast de voor de hand liggende fluffy jassen, kan je je ook verwachten aan zachte vesten en handtassen met een hoog aaibaarheidsgehalte.

Alle dagen rood

AFP / A. Weiss

Vergeet zacht oranje en roestbruin: felrood is de kleur van de komende herfst. En dat is bijzonder heugelijk nieuws. Wij kennen namelijk niemand die niét staat met deze knalkleur.

Ruiten troef

AFP / N. Hallen

We hebben het een tijdlang ontkend, maar de komende maanden kan je echt niet langer om de ruittrend heen. Deze zomer dook hij vooral op in het zwart, blauw en rood gecombineerd met klassiek wit. Dat wit wordt nu vervangen door licht- en blauwgrijs voor een meer herfstachtige look.

Let it shine

AFP / F. Guillot

Betrap je jezelf net iets te vaak met een glanzend stofje in de hand? Ideaal, want je zal je de komende tijd niet hoeven in te houden. Het futuristisch, glanzend zilver veroverde al lang de catwalk en baant zich nu ook een weg naar kast. Hamsteren maar!

That 70s show

AFP

In de mode keert alles terug en dus ook de opvallende trends uit de jaren 70. Denk aan drukke bloemenpatronen, een overdaad aan toffee- en karamelkleurige kledij en ribfluwelen broeken, tassen en rokken.

Suit up

AFP / P. Kovarik

Anno 1970 stond het vrouwenpak symbool voor emancipatie, anno 2017 is het gewoon een sterk fashion statement dat zowel binnen als buiten het kantoor goed uitpakt – haha. Dit seizoen gaat er extra aandacht naar de schouders, met breed vallende blazers en slim pants voor een opvallend silhouet.

Leve leer

AFP / A. Jocard

Leer heeft minstens evenveel liefhebbers als tegenstanders en dat maakt de stof net zo leuk. De komende maanden zie je leer opduiken in alle vormen en maten: van jassen en jurken over broeken en rokken, het kan niet gek genoeg.

Pyjama party

AFP / P. Kovaric

Goed nieuws voor wie 's ochtends moeilijk uit bed geraakt. De pyjamatrend zet zich de komende maanden vrolijk verder. Niemand zal dus vreemd opkijken als jij je stijlvolle bedplunje gewoon aanhoudt op kantoor. Eén tip? Zorg wel dat alles netjes gestreken is zodat je je baas geen foute boodschap geeft.

Mare Hotterbeekx