ABVV op straat voor sterke sociale zekerheid

De socialistische vakbond ABVV organiseert dinsdag 28 januari een nationale manifestatie voor een sterke en rechtvaardig gefinancierde sociale zekerheid. Er worden minstens 10.000 deelnemers verwacht. Dinsdagochtend komt het ABVV in Brussel op straat. De vakbond is ongerust over de toestand van de sociale zekerheid en de sociale bescherming, maar ook over de huidige politieke situatie.

Concreet wordt om 10.00 uur verzameld aan Brussel-Noord. De manifestatie vertrekt om 11.00 uur, en stapt richting Brussel-Zuid, waar omstreeks 13.00 uur de top van de vakbond en ook de socialistische mutualiteiten zullen speechen.

Het ABVV gaat uit van minstens 10.000 deelnemers, valt te horen bij de vakbond. Een stakingsaanzegging werd onder meer bij het ACOD ingediend, zodat wie wil deelnemen kan afzakken naar Brussel. Dat betekent niet dat er gestaakt zal worden, klinkt het bij het ABVV, ook al is hinder op bijvoorbeeld sommige bus- en tramlijnen niet uitgesloten. De cipiers zullen prominent aanwezig zijn op de manifestatie, luidt het nog.

De andere vakbonden nemen niet deel aan de betoging. Een aantal middenveldorganisaties doen dat wel.

bron: Belga