Absynthe Minded pakt publiek op M-idzomer helemaal in

De Gentse indierockgroep Absynthe Minded heeft vrijdag op de tweede avond van M-idzomer, in het Leuvense museum M, het weer talrijk opgekomen publiek helemaal ingepakt. Het vierdaagse cultuur- en muziekfestival bood ook vrijdag de aanwezigen een brede waaier van kunstvormen gaande van muziek, tot dans en tentoonstellingen. Absynthe Minded kende vooral succes met nummers zoals 'Space' en 'Moodswing Baby' en de hoogtepunten 'Envoi' en 'The Execution' als afsluiter. Eerder op de avond traden ook onder meer Milo Meskens en Faces on TV in de tuin van het museum op. Een ander hoogtepunt later op de avond was het intieme concert van de Nederlandse zangeres Eefje de Visser.

Er was vrijdagavond in M ook nog de dans van Mono, waarin de verhouding tussen man en vrouw centraal stonden en de performance van Manon Van Den Eeden die tijdens M-idzomer 3.000 kilo klei wil omzetten in kleine sculpturen.

In het museum waren er naast de vaste collectie ook nog diverse tentoonstellingen te bewonderen. In het M-Café werd de film Bobbejaan getoond.

bron: Belga