ABBA even weer samen op podium

Voor het eerst in 34 jaar zijn de vier leden van ABBA nog eens samen op een podium verschenen. Op een privéfeest in Stockholm zongen Björn, Benny, Agnetha en Anna-Frid het nummer ‘You & I'.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

De reden voor de reünie was de ontmoeting tussen Björn Ulvaeus en Benny Andersson, exact vijftig jaar geleden, die later verantwoordelijk bleek te zijn voor de oprichting van de Zweedse popgroep. “Het was geweldig. Dit was een nostalgische avond”, vertelt Andersson aan de Zweedse krant Expressen.

Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad vormden in 1972 ABBA en werden in 1974 wereldberoemd met het nummer ‘Waterloo', waarmee ze het Eurovisiesongfestival wonnen. In 1983 besloot het viertal een pauze in te lassen, die leidde tot het uiteenvallen van de formatie. In januari verschenen de vier leden ook al eens in het openbaar, toen Ulvaeus zijn Grieks restaurant opende. Enkele jaren geleden kreeg ABBA 1 miljard dollar (880 miljoen euro) aangeboden voor een reünie, maar dat zagen de leden niet zitten.

Een foto die is geplaatst door Niklas Strömstedt (@poptonten) op

Foto Wikipedia