AB InBev blijft Leuven trouw

AB InBev blijft Leuven trouw

Met die aankondiging maakte de brouwersgroep een einde aan de maandenlange geruchten over de mogelijke locaties van het hoofdkwartier. Er werd lang gedacht CEO Carlos Brito voor Londen zou kiezen, maar met deze beslissing bevestigt Brito het belang van de Belgische markt voor AB InBev.

Prestige

De Leuvense burgemeester Louis Tobback (SP.A) is verheugd met het nieuws. «Dit is een heel goede zaak voor Leuven», reageert hij op deredactie.be «De aanwezigheid van het hoofdkantoor van een van de grootste bedrijven ter wereld levert onze stad veel prestige op. Wij gaan er vandaag in ieder geval een Stella op drinken.»

Het huwelijk tussen de twee biergiganten is echter nog niet helemaal rond. Verwacht wordt dat de aandeelhouders op de vergadering van 28 september hun ja-woord zullen geven. Als alles verloopt zoals gepland, zou de fusiegroep op 11 oktober op de Brussels beurs moeten staan.

Nieuwe bedrijfsstructuur

Intussen heeft het bedrijf wel de nieuwe organisatiestructuur bekendgemaakt. Dankzij het hoofdkwartier in Leuven behourt de brouwer zijn historische band met de universiteitsstad. Tegenlijk zal topmanagement vanuitNew York het bedrijf leiden.

De Braziliaan Carlos Brito, die al aan het roer stond bij AB InBev, komt aan het hoofd van de fusiegroep. Zijn rechterhand blijft Felipe Dutra, die ook vandaag financieel directeur is van AB InBev. De enige Belg in het gezelschap van het management is Jan Craps, die zonepresident wordt van Azië Zuid. Momenteel werkte hij in Canada voor AB InBev.Bij de twintig topmanagers zijn 12 Brazilianen, twee Amerikanen en Portugezen en verder ook een Brit en een Colombiaan.