Aanval op universiteit Kaboel beëindigd, aanvallers gedood

Aanval op universiteit Kaboel beëindigd, aanvallers gedood

De aanval op een Amerikaanse universiteit in de Afghaanse hoofdstad Kaboel, die woensdagavond rond 19 uur van start ging, is vrijdagochtend na ongeveer 10 uur afgelopen. De politie doodde de twee aanvallers, aldus Faraidon Obaidi, het hoofd van de gerechtelijke politie van Kaboel. Bij de aanval kwamen minstens zeven mensen om het leven, verklaarde politiechef Abdul Rahman Rahimi aan persagentschap Associated Press. Persagentschap dpa spreekt, op gezag van een woordvoerder van de politie, zelfs over vijftien doden. Er zouden ook dertig tot 35 gewonden zijn.

"We hebben onze operatie beëindigd. Twee aanvallers werden doodgeschoten", aldus Obaidi. De veiligheidsdiensten gingen het gebouw traag binnen om de aanval te beëindigen, omdat er op het moment van de aanval 700 studenten aanwezig waren op de universiteit.

Volgens Abdul Rahman Rahimi was een van de dodelijke slachtoffers een bewaker, terwijl zeker een buitenlandse leerkracht werd verwond.

De aanval werd nog niet opgeëist, maar vermoed wordt dat de taliban achter de aanval zitten. Die voeren momenteel een groot offensief uit in heel het land en voerden het aantal aanvallen de laatste weken op.

Begin deze maand werden nog twee professoren aan de universiteit, een Amerikaan en een Australiër, ontvoerd. Er is nog geen nieuws over de mannen sinds hun ontvoering, maar in Kaboel worden wel vaker buitenlanders ontvoerd.

bron: Belga