Aanval op trein in Duitsland - Vier zwaargewonden

Aanval op trein in Duitsland - Vier zwaargewonden

Bij de aanval met een bijl en messen op een trein in Würzburg, in de Duitse deelstaat Beieren, zijn vier zwaargewonden gevallen. Dat melden de politie van Neder-Franken en het parket van Würzburg. Een vijfde slachtoffer raakte lichtgewond. Eerder was er sprake van drie zwaargewonden en één lichtgewonde.

De dader, die werd doodgeschoten door de politie nadat hij op de vlucht was geslagen, was een 17-jarige Afghaan, die als niet-begeleide minderjarige naar Duitsland zou zijn gekomen.

Het motief van de dader is nog niet duidelijk. Minister van Binnenlandse Zaken van Beieren Joachim Herrmann sluit een islamistische achtergrond niet uit, maar stelt ook dat het onderzoek daarover uitsluitsel zal moeten brengen. "Wat heeft hij de laatste dagen en weken gedaan? Wat is er bekend over zijn omgeving? Wat bevindt er zich in zijn kamer? Dat zijn allemaal dingen die nu onderzocht worden, zodat we ons een beter beeld kunnen vormen", zei de minister.

Hermann zei ook dat het "goed en correct was dat de politie de jongeman neerschoot na de aanval, omdat het niet duidelijk was of hij na de aanval in de trein nog "andere verschrikkelijke daden wilde uitvoeren".

bron: Belga