Aanslagen 22 maart - Nieuwe docufilm Tous Ensemble biedt unieke inkijk in leven van slachtoffers

Ter gelegenheid van de derde verjaardag van de aanslagen in België op 22 maart wordt vrijdagavond in het Espace Magh tijdens een herdenkingsavond de documentaire "Tous Ensemble" in avant-première getoond. De film biedt een unieke inkijk in het leven van vier slachtoffers van de aanslagen. Er loopt ook een bijzondere expositie over boodschappen van medeleven die mensen achter lieten aan de Brusselse Beurs en metrostation Maalbeek. De docufilm is een realisatie van Fionn Perry et Noureddine Zerrad, twee Brusselse vrienden die slachtoffer waren bij de aanslagen op de luchthaven van Zaventem. Voor hun film volgden ze vier slachtoffers van de aanslagen in België doorheen hun dagelijkse leven. Het resultaat is een unieke en niet-gemediatiseerde blik op de terreurdaden. Tegelijkertijd onderstreept de film het belang van het herdenken van de gruweldaden.

De avant-première staat in het teken van de gelijknamige herdenkingsavond "Tous Ensemble" in het cultureel centrum Espace Magh. Daar loopt ook een unieke tentoonstelling waarbij berichten van solidariteit en medeleven getoond werden. Het zijn berichten die door de archieven van de stad Brussel werden verzameld aan het metrostation Maalbeek en de Beurs, dat uitgroeide tot een ware herdenkingsplek in de dagen na de aanslagen.

Er zullen vrijdagavond ook concerten plaatsvinden van onder meer Anwar, Alexia Dhertoge, Les voix des Garennes, Manza en de danser Yassin Mrabtifi.

bron: Belga