Aanslag kerstmarkt Berlijn - "Wanneer gaan we terugvechten?"

Aanslag kerstmarkt Berlijn - "Wanneer gaan we terugvechten?"

De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft vrijdag opnieuw gereageerd op de aanslag van maandag op een kerstmarkt in Berlijn, waarbij 12 mensen omkwamen en een vijftigtal mensen gewond raakten. Hij vraagt zich op Twitter af wanneer de VS en andere landen zullen terugvechten tegen de haat. Trump heeft het in zijn berichten over de commentaren die de dader van de aanslag zou gegeven heeft in een video waarin hij trouw zweert aan terreurgroep Islamitische Staat. Volgens Trump gaat het om "puur religieuze bedreigingen".

"De terrorist die zoveel mensen doodde in Berlijn zei net voor zijn misdaad, 'door de wil van God, zullen we jullie afslachten varkens. Ik zweer het, we zullen jullie afslachten'", aldus Trump. "Dit is een puur religieuze bedreiging, die realiteit is geworden. Zoveel haat! Wanneer zullen de VS, en alle andere landen, terugvechten?", vraagt de president-elect zich af.

In de video belooft Anis Amri, die vrijdag werd doodgeschoten in Milaan, wraak te zullen nemen voor de moslims die gedood zijn bij westerse luchtaanvallen. De aanslag van maandag werd dinsdag opgeëist door IS.

Donald Trump reageerde ook al kort na de aanslag in Berlijn. "Regelmatig slachten (terreurorganisatie) Islamitische Staat en andere islamitische terroristen christenen in hun gemeenschap en plaatsen van cultus af als deel van hun wereldwijde jihad", zei hij toen. Deze terroristen, hun regionale en wereldwijde netwerken moeten van de aardbodem geveegd. "Een opdracht die wij met alle vrijheidslievende partners willen uitvoeren".

bron: Belga