Aanslag Joods Museum: Nacer Bendrer betrokken bij gewapende bedreiging in misdaadmilieu Marseille

Aanslag Joods Museum: Nacer Bendrer betrokken bij gewapende bedreiging in misdaadmilieu Marseille

Nacer Bendrer, de tweede beschuldigde op het assisenproces over de aanslag op het Joods Museum van België, was allesbehalve een brave burger. Dat moet tenminste blijken uit de akte van beschuldiging die het federaal parket voorleest. Daarin wordt onder meer melding gemaakt van een klacht tegen Bendrer voor een poging tot afpersing, in het misdaadmilieu van Marseille. Bendrer werd intussen voor die feiten tot 5 jaar cel veroordeeld maar ging tegen die veroordeling in beroep. Nog voor hij voor de aanslag in het vizier van het gerecht kwam, had Bendrer al tien veroordelingen opgelopen en nadat hij door het Belgische gerecht voorwaardelijk was vrijgelaten in het onderzoek naar de aanslag, trok hij opnieuw de aandacht van het Franse gerecht.

In april 2017 legde een man uit Marseille, K.F., immers klacht neer tegen Bendrer omdat die laatste hem thuis zou zijn komen bedreigen. Bendrer zou samen met een andere man aangebeld hebben bij het slachtoffer en geprobeerd hebben de woning binnen te dringen. De twee zouden daarbij gewapend geweest zijn met een kalasjnikov.

Volgens K.F. had Bendrer ooit een zak met wapens gestolen van zijn broer M.F., omdat hij van mening was dat de familie F. hem geld schuldig was. Twee van die gestolen wapens werden nadien aangetroffen in de verblijfplaats van Bendrer, toen die opgepakt werd in het onderzoek naar de aanslag. In 2014 zou Bendrer M.F. ook uit de weg hebben laten ruimen en nadien een som van 100.000 euro geëist hebben van diens broer K.F.

bron: Belga