Aanslag Istanboel - Touroperators wachten advies Buitenlandse Zaken af

Aanslag Istanboel - Touroperators wachten advies Buitenlandse Zaken af

Touroperators Thomas Cook en Jetair wachten het reisadvies van Buitenlandse Zaken af alvorens maatregelen te nemen na de aanslag van dinsdag in de luchthaven Atatürk in Istanboel, waarbij 28 doden en 60 gewonden vielen. Thomas Cook, dat in tegenstelling tot Jetair wel vluchten heeft naar Istanboel, weet wel al dat er geen klanten betrokken waren bij de aanslag. "In de zomerperiode vliegen we vooral naar de kust, die bestemmingen zijn tussen de 500 en de 700 kilometer van Istanboel, en daar zijn momenteel geen problemen", zegt Thomas Cook-woordvoerder Koen van den Bosch. "De laatste vluchten naar Istanboel dateren van 4 dagen geleden en 2 dagen geleden, dus we weten ook dat er geen klanten van ons betrokken zijn bij de aanslag."

Jetair vliegt niet naar Istanboel, enkel naar de Turkse Rivièra.

Beide touroperators wachten het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken af. "We volgen steeds scrupuleus de adviezen van Buitenlandse Zaken af", aldus van den Bosch, die zijn deelneming betuigt aan de slachtoffers en hun familieleden. "Wij hebben hier in België enkele maanden geleden hetzelfde meegemaakt", zegt hij.

"De vluchten naar Antalya worden in dit stadium behouden", aldus Jetair-woordvoerster Florence Bruyère. "We volgen de informatie op, er werd nog geen beslissing genomen over morgen. We gaan dat bekijken met Buitenlandse Zaken, het is nog te vroeg om daarover uitspraken te doen."

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM laat ondertussen weten dat een KLM-vlucht die op weg was van Amsterdam naar Istanboel, is teruggekeerd. Tijdens de explosies op de luchthaven in Turkije was er geen KLM-afhandelingspersoneel en -crew op de luchthaven aanwezig, aldus persagentschap ANP.

Op Brussels Airport werd dinsdagavond de vlucht van 22.45 uur naar Istanboel geannuleerd, is te lezen op de website.

bron: Belga