Aangereden voetganger op Brusselse Buitenring was eerder opgepakt voor dronkenschap

Aangereden voetganger op Brusselse Buitenring was eerder opgepakt voor dronkenschap

De voetganger die vanochtend werd aangereden op de Brusselse Buitenring (R0) in Anderlecht, was eerder opgepakt voor openbare dronkenschap. De 42-jarige man was door de politie naar het ziekenhuis gebracht maar had dat verlaten. Dat meldt het Brusselse parket. Volgens het parket was bij het ongeval ook maar één voertuig betrokken, en geen twee zoals eerder was gemeld. Het Brusselse parket heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste omstandigheden van het hele voorval. "Afgelopen nacht heeft de lokale politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) een man opgepakt voor openbare dronkenschap", zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. "De man, geboren in 1976, werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging maar heeft dat ziekenhuis verlaten. In welke omstandigheden dat gebeurd is, moet nog uitgeklaard worden. Het is diezelfde man die omstreeks 05.30 uur de Brusselse Buitenring aan het oversteken was toen hij werd aangereden."

Bij dat ongeval was slechts één voertuig betrokken en geen twee zoals eerder was gemeld. Dat voertuig reed eerst de voetganger aan en botste vervolgens tegen het portiek van de verkeerssignalisatie. Daardoor kwam dat bord op het wegdek terecht en raakte de hele Buitenring versperd. Pas rond 10.00 uur was de rijbaan vrijgemaakt, wat voor lange files zorgde.

Het Brusselse parket heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste omstandigheden van het hele voorval. Zo is onder meer een wetsarts aangesteld, die eerder vandaag ter plaatse is gegaan.

bron: Belga