AA Gent verwelkomt centrale verdediger Michael Ngadeu

AA Gent verwelkomt centrale verdediger Michael Ngadeu

AA Gent heeft vandaag de komst van verdediger Michael Ngadeu Ngadjui bekendgemaakt. De 28-jarige Kameroener komt over van het Tsjechische Slavia Praag en ondertekende in de Ghelamco Arena een overeenkomst voor vier seizoenen. Ngadeu is mogelijk de nieuwe recordtransfer van de Buffalo's. Met zijn komst zou immers 4,5 miljoen euro gemoeid zijn. Nooit betaalden de Gentenaars zoveel voor een speler. Ngadeu was de voorbije drie seizoenen bij Slavia Praag aan de slag en speelde daar 112 officiële duels, waarin hij negen keer scoorde. Hij werd er twee maal landskampioen (2017 en 2019), won er twee maal de beker (2018 en 2019) en haalde er vorig seizoen de kwartfinales van de Europa League. Onderweg was Slavia in de zestiende finales te sterk voor Racing Genk.

Voor zijn komst naar Praag speelde Ngadeu in Duitsland voor Kirchhörder (2010-2011), SV Sandhausen (2011-2012) en FC Nürnberg (2012-2014) en in Roemenië voor Botasani (2014-2016). Hij was in 2010 oorspronkelijk naar Europa gekomen om voor burgerlijk ingenieur te studeren.

Ngadeu is ook 24-voudig Kameroens international en won begin 2017 - onder leiding van bondscoach Hugo Broos - de Africa Cup. Hij was de voorbije weken opnieuw actief op de Africa Cup, maar deze keer kwam Kameroen niet verder dan de achtste finales.

De Kameroener is de zesde inkomende transfer voor de Buffalo's. Eerder kwamen al verdediger Milad Mohammadi (Akhmat Grozny), Mikael Lustig (Celtic), Alessio Castro-Montes (Eupen) en Reuben Yem (Trencin) en middenvelder Elisha Owusu (Olympique Lyon) de Gentse rangen versterken.

Gent kreeg gisteravond nog van de UEFA de zekerheid volgende week in actie te mogen komen in de tweede voorronde van de Europa League.

bron: Belga