AA Gent krijgt 1000 extra tickets voor uitduel tegen Tottenham

AA Gent krijgt 1000 extra tickets voor uitduel tegen Tottenham

AA Gent en Tottenham hebben vandaag een akkoord bereikt over het aantal bezoekerstickets voor de uitwedstrijd van 23 februari in de zestiende finales van de Europa League op Wembley. Als alle uittickets verkocht geraken - wat normaal gezien geen probeem zou mogen opleveren - zal Gent op Wembley gesteund worden door zo'n 7000 supporters. "Vandaag bereikten KAA Gent en Tottenham Hotspur een akkoord over het aantal bezoekerstickets", aldus de Buffalo's op de clubwebsite. "Daarnaast werd een mooie oplossing gevonden voor de 2000 Belgische online ticketaanvragen in Tottenhamvakken na de 'general sale' van maandag. Het uiteindelijk bereikte akkoord bevat volgende onderdelen: de 2000 Belgische online ticketaanvragen in Tottenhamvakken worden allen samen geherlocaliseerd op de bovenste ring (Level 5) van Wembley Stadium en bovendien ontvangt AA Gent 1000 extra tickets op de bovenste ring".

"Dat Tottenham Hotspur akkoord ging met deze beide voorstellen, heeft heel veel, zoniet alles te maken met de uitstekende reputatie van de KAA Gent-supporters tijdens onze voorgaande Europese campagnes", klinkt het. "Dit betekent dat KAA Gent (wanneer alle uittickets verkocht worden) met zo'n 7000 supporters naar Wembley zal trekken".

De voorverkoop voor de terugwedstrijd op Wembley wordt op zaterdag 28 januari vanaf 10u gehouden, die dag kunnen enkel abonnees tickets kopen. Indien er nadien nog tickets zouden over blijven, dan wordt er een nieuwe verkoopdag georganiseerd voor de niet-abonnees. Eerder was al bekendgeraakt dat ook de fans van de Spurs storm lopen voor de confrontatie. Verwacht wordt dan ook dat Wembley tot in de nok gevuld zal zijn. Tottenham werkt zijn Europese thuiswedstrijden af in het nationale Wembleystadion omdat het vertrouwde White Hart Lane momenteel verbouwd wordt. In de Champions League-duels tegen Monaco en Leverkusen speelden de Spurs telkens voor meer dan 85.000 toeschouwers.

De heenwedstrijd tussen Gent en Tottenham gaat op 16 februari door in de Ghelamco Arena.

bron: Belga