AA Gent haalt verloren zoon Sven Kums terug: "Op een uurtje was het beklonken"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Terwijl Sven Kums transfer deadline day met rasse schreden zag naderen, geraakte zijn transferdossier woensdag plots in een stroomversnelling. AA Gent haalde zijn voormalige Gouden Schoen, kampioenenmaker en Champions League-held terug van Anderlecht, op uitleenbasis tot het einde van het seizoen. "Het is supersnel gegaan: ik kreeg telefoon en op een uurtje was het beklonken", vertelde Kums tijdens een persmoment op het oefencomplex in Oostakker. "Ik heb niet lang moeten twijfelen, het was echt een makkelijke beslissing. Ik hier zo'n mooie tijd gehad. De clubs waren al akkoord, het hing enkel van mijn beslissing af. Het buitenland was wel een optie, maar niet zomaar eender naar waar. In zo'n beslissingen speelt de gezinssituatie mee, ik wou dus niet zomaar eender welk buitenlands avontuur aangaan. Die transferdeadline zie je wel naderen, want je wil toch spelen. Ik ben dan ook opgelucht terug naar Gent te kunnen gaan."

Door de uitgestelde competitiewedstrijd van komend weekend tegen Antwerp moet Kums zijn rentree bij de Gentenaars nog wat uitstellen. De eerstvolgende wedstrijd wordt komende donderdag in het Kroatische Rijeka gespeeld, de terugwedstrijd in de play-offronde van de Europa League. Daar verdedigt AA Gent een 2-1 thuiszege uit de heenwedstrijd. "Rijeka is toch wel een doel waar ik naartoe werk, al is het maar om de ploeg eventjes te helpen. Gelukkig heb ik in de voorbereiding kunnen meetrainen, fysiek voel ik me goed en ik ben niet geblesseerd. Ik heb gewoon geen wedstrijdritme en dat krijg je alleen door wedstrijden te spelen."

Bij AA Gent vindt Kums met Laurent Depoitre, Nana Asare en Brecht Dejaegere enkele bekende gezichten terug. Voor het overige is er vooral veel veranderd in drie jaar tijd. "De staf is vrijwel intact gebleven, van de spelers van toen blijven er slechts een drietal over. Ik ben hier een nieuwe speler en ga mij hier moeten bewijzen. Sinds ik hier vertrokken ben, ben ik overigens zelf ook een andere speler geworden. Bij Udinese en Anderlecht speelde ik vooral als verdedigende middenvelder en dus niet meer op die aanvallende positie van destijds bij Gent, met Renato Neto in mijn rug. Dan evolueer je ook als voetballer. Nu staat er hier een ruit op het middenveld: wat mijn rol daarin zal zijn, of op welke positie, zal de komende weken duidelijk worden."

bron: Belga