AA Gent gaat advocaat Walter Van Steenbrugge dagvaarden

AA Gent gaat advocaat Walter Van Steenbrugge dagvaarden

Voetbalclub AA Gent gaat advocaat Walter Van Steenbrugge dagvaarden. Dat zei Ivan De Witte, voorzitter van de club, vanmiddag op een persconferentie. Aanleiding zijn de uitlatingen in de pers van Van Steenbrugge over financiële doping bij de bouw van de Ghelamco-Arena, het stadion van de Gentse club, en het Eurostadion in Brussel. Volgens Van Steenbrugge zijn in Gent zowel de stad als bijvoorbeeld watervoorzieningsmaatschappijen, en in Brussel de stad en het hoofdstedelijk gewest, "bijzonder scheutig geweest met kredieten, garanties...". Via enkele supporters en de vzw Bruges Stropkes werd door Van Steenbrugge, zelf ook een supporter van Club Brugge, klacht ingediend bij de Europese Commissie. De advocaat vindt dat voetbalclubs Anderlecht en AA Gent voordelen halen uit de subsidies voor hun stadion, respectievelijk het toekomstige Eurostadion in Brussel en de Gentse Ghelamco-arena.

AA Gent slaat nu terug en zegt volledig recht in zijn schoenen te staan."Aan het einde van de erfpacht over 50 jaar krijgt de stad haar investering volledig terugbetaald en realiseert daarbovenop een bonus van meer dan 10 miljoen. Bovendien wordt het stadion dan ook eigendom van de stad", aldus voorzitter De Witte.

De club gaat daarom Van Steenbrugge dagvaarden wegens het verspreiden van verkeerde info. "Ook de schade gaan we op hem verhalen. We hebben nu al imagoschade geleden en zijn aan het onderhandelen met banken om onze leningen te herzien. Geen enkele bank verbindt zich graag aan een club die wordt beschuldigd van financiële doping."

De Witte vroeg ook aan Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, om zich openlijk te distantiëren van de uitlatingen van Van Steenbrugge, maar dat zou hij geweigerd hebben. "Ik vind wel dat hij dit moet doen als toekomstig ondervoorzitter van de voetbalbond. In die hoedanigheid moet hij immers neutraal zijn", besluit De Witte.

bron: Belga