AA Gent en Charleroi mogen naar play-off 1

AA Gent en Charleroi mogen naar play-off 1

Bij het ingaan van de dertigste speeldag kwamen ook KV Mechelen en Racing Genk nog in aanmerking voor een plaats bij de eerste zes, maar voor hen draaide het verkeerd uit. Zo moest Malinwa minstens een gelijkspel behalen op bezoek bij AA Gent, maar de Oost-Vlamingen herpakten zich na de Europese oplawaai van afgelopen donderdag.

Jérémy Perbet brak de ban voor de Buffalo's, waarna Yuya Kubo en Samuel Kalu de voorsprong verder uitbouwden. Mechelen moest dus hopen op een misstap van Charleroi, maar die kwam er niet.

Op het veld van Lokeren, dat niets meer te winnen of te verliezen had, deden de Karolo's wat ze moesten doen: een punt pakken. Na de uitsluiting van Damien Marcq was het in de laatste tien minuten nog even bibberen voor Charleroi, maar uiteindelijk bleef het 0-0. Racing Genk had daardoor geen enkele kans meer om nog play-off 1 te halen. De Limburgers etaleerden wel opnieuw hun uitstekende vorm in Westerlo, dat vier goals om de oren kreeg.

Aan de top van het klassement gaat Anderlecht play-off 1 in als leider. De Brusselaars kenden weinig moeite met Waasland-Beveren (3-0), terwijl Club Brugge niet voorbij Sint-Truiden geraakte (2-2).

In play-off 2 nemen dit jaar voor het eerst ook ploegen uit eerste klasse B deel. In groep A nemen KV Mechelen, Standard, STVV, Waasland-Beveren, Lierse en Union het tegen elkaar op. Racing Genk, KV Kortrijk, Lokeren, Eupen, Moeskroen en Roeselare vormen samen groep B. Morgen wordt de speelkalender bekendgemaakt.