AA Gent boekt eerste zege aan de kust

AA Gent heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. Op de zevende speeldag volstonden doelpunten van Kubo en Verstraete om KV Oostende nog wat dieper in de put te duwen: 0-2.
Maarten

Vorig seizoen was KV Oostende-AA Gent nog een aantrekkelijke affiche in play-off 1, maar door omstandigheden was het deze keer een onvervalste zespuntenmatch in de Versluys Arena. Voor aanvang stond de thuisploeg allerlaatste in het klassement, met één schamel punt, terwijl de bezoekers op de voorlaatste plaats prijkten.

Kubo opent de score

Beide teams stonden dus onder zware druk, maar het was Gent dat in de aanvangsfase het meeste initiatief toonde. De Buffalo's eisten het balbezit op, al waren uitgespeelde kansen schaars. Er kwam hulp van Oostende aan te pas om de score te openen. Op het half uur leidde een misverstand tussen Lombaerts en Vanhaemel de 0-1 in. Na een poging van Sylla kon Kubo in de rebound afwerken.

In de tweede helft deed Oostende zijn best om iets aan de achterstand te doen, zonder Kalinic écht in verlegenheid te brengen. Gano probeerde het met een kopbal en ook Musona ondernam een paar schuchtere pogingen, zonder succes.

Verstraete neemt alle twijfel weg

Aan de overzijde zorgde een hoekschop voor gevaar, maar Vanhamel was waakzaam. Pas in blessuretijd werd er nog eens gescoord. De net ingevallen Louis Verstraete glipte door de buitenspelval en legde de eindstand vast op 0-2. Oostende blijft zo achter met een ontluisterende 1 op 21, terwijl Gent een klein beetje opschuift richting linkerkolom.

Volgende week ontvangen de Buffalo's in eigen huis Zulte Waregem, dat zelf een achterstand omboog tegen Moeskroen: 2-1. Taiwo Awoniyi bracht de Henegouwers op voorsprong, maar Aaron Leya Iseka en Sandy Walsh hielden de punten aan de Gaverbeek. Een opsteker voor Essevee na de Europese pandoering tegen Nice.