96-jarige oma kiest voor nieuwe, hippe levensstijl

Je bent nooit te oud om gezonder te gaan leven. De Amerikaanse Anne Evers is daar het levende bewijs van. Net voor haar 96e verjaardag besloot de vrouw om voluit te gaan voor een veganistische levensstijl.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

"Toen ik zag hoe gelukkig mijn kleindochter was met haar plantaardig dieet, besloot ik om het ook een kans te geven", vertelt ze aan Metro.co.uk. "Af en toe is het een uitdaging, maar ik voel me veel beter. Ik ben één brok energie", voegt ze daar nog aan toe.

De vrouw uit de Amerikaanse stad Toledo is nog maar net veganistisch, maar gaat al langer zonder vlees door het leven. Sinds 2013 is ze al vegetarisch, ook dankzij haar kleindochter. "Vijf jaar geleden woonde ze een maand bij mij. Ze bereidde al mijn maaltijden en zo leerde ik een heleboel heerlijke, vegetarische recepten kennen", verklaart Evers.

Daarnaast houdt de grootmoeder zich bezig met yoga en meditatie, en geeft ze zelfs les. Een heuse inspiratiebron voor mensen die ook gezonder willen leven, maar moeite hebben om de stap te zetten.