81.000 man op nationale betoging in Brussel

81.000 man op nationale betoging in Brussel

Aan het Brusselse Noordstation zijn vanmorgen ruim 80.000 toegekomen voor de start van de betoging. Er is veel lawaai, maar alles verloopt rustig.

In het station leiden medewerkers van Securail de betogers ordelijk naar de uitgangen. Alles verloopt er vlot. Buiten staan duizenden klaar voor de optocht richting Zuidstation.

Ondanks de oproep van de bonden vooraf om het niet te doen, gooien manifestanten voortdurend bommetjes. Behalve veel vakbondsmilitanten zijn ook delegaties van linkse partijen duidelijk aanwezig.

Een honderdtal havenarbeiders, van wie enkelen gemaskerd, heeft ter hoogte van de Financiëntoren, aan het begin van het parcours, geprobeerd om van het parcours af te wijken. De politie was met een honderdtal agenten snel ter plaatse en kon hen de weg versperren, zodat de betogers na het gooien van enkele bommetjes uiteindelijk toch weer bij de betoging aansloten.

 

De nationale betoging van woensdag heeft weinig tot geen impact op de bedeling van kranten en de postrondes. Dat meldt bpost-woordvoerder Fred Lens. De kranten zijn in alle provincies besteld, maar vooral in het zuiden van het land zijn wat problemen geweest met de postrondes. In Vlaanderen was er over het algemeen weinig impact op de postrondes.