8 op de 10 Vlaamse twintigers kiezen voor cultuur op vakantie

8 op de 10 Vlaamse twintigers kiezen voor cultuur op vakantie

In totaal werden er 4.340 klanten bevraagd, waaronder 2.300 Belgen. En wat blijkt? Voor Vlamingen mag er een flinke scheut cultuur in de toeristische cocktail zitten, voor de Franstaligen moet er ofwel zon, ofwel wellness ofwel sport aan te pas komen. Zo kunnen de verschillen tussen beide taalgroepen worden samengevat.

Als alle leeftijdscategorieën samen genomen worden, zijn het met 56% nog altijd in meerderheid de Vlamingen die kiezen voor een culturele vakantie, tegenover slechts 37% bij de Franstaligen. Die Franstaligen kiezen met 26% voor een zonbestemming, terwijl dat slechts bij 9% van de Vlamingen een voorwaarde is, en de Franstaligen zijn ook happiger op wellness, met 29%, tegen slechts 13% van de Vlamingen.

Voorts blijken vooral vrouwen een uitgesproken voorkeur te hebben voor culturele inhoud in de reisbagage: de m/v-verhouding pro cultuur is 59% bij de vrouwen en 49% bij de mannen in Vlaanderen, 41% bij de vrouwen en slechts 29% bij de mannen in Wallonië. Mannen vervangen cultuur liever door de zon, wellness en sportieve activiteiten als belangrijkste toeristische ingrediënten.

bron: Belga