8-jarige jongen is de auteur van een bestseller die 1 miljoen opleverde

8-jarige jongen is de auteur van een bestseller die 1 miljoen opleverde

Dylan Siegel, een achtjarige jongen is de auteur van een bestseller. Zijn boek Chocalate Bar werd al meer dan 21.000 keer verkocht. Dylan's vader bevestigde aan The Huffington Post dat zijn zoon echter geen cent van de verkoop heeft ontvangen. Alle opbrengsten gingen integraal naar een fonds aan de universiteit van Florida, waar onderzoek wordt gedaan naar de glycogeenstapelingsziekte (GSD) waar de beste vriend van Dylan, Jonah Pournazarian, aan lijdt.

Dylan heeft tot dusver ongeveer 900.000 dollar ingezameld en nadert daarmee zijn doel van 1 miljoen. Dylan vierde de tweede verjaardag van zijn boek bij Wise Elementary School in Los Angeles waar ze het boek verkopen aan studenten en ook chocoladerepen, armbanden en T-shirts verkopen.

"Ik ben ongelooflijk verheugd om mijn vriend te kunnen helpen," zei Dylan aan CBS News in LA. "Ik ben dankbaar om mensen overal ter wereld mijn verhaal te laten lezen en te inspireren om het leven van kinderen te veranderen."

GSD komt in vele soorten voor maar in het algemeen bepaalt de ziekte hoe het lichaam suiker opslaat. De specifieke vorm die Pournazarian heeft, komt ongeveer één keer op 1 miljoen voor. Jonah werd met de ziekte gediagnosticeerd toen hij 6 maanden oud was. Omdat zijn lichaam suikers niet kan afbreken, moeten zijn ouders hem elke dag voeden via een buis in zijn maag met speciale voeding.

Dylan probeert met zijn boek om het leven van Jonah en anderen te veranderen door investeren in onderzoek naar een remedie. Hoewel Dylan binnenkort zijn doel zijn bereiken, is het onderzoek naar een remedie nog verre van succesvol.