8 dingen waar mensen moeilijk over praten met hun therapeut

8 dingen waar mensen moeilijk over praten met hun therapeut

Het is heel moeilijk om te praten over die dingen waar je je over schaamt of die je met niemand anders kan bespreken. En wat blijkt? Er zijn een aantal onderwerpen waar veel mensen moeilijk over praten. Het zijn nochtans dezelfde zaken die hen helpen om vooruitgang te boeken, eens ze een manier gevonden hebben om ze te delen.

1. Seks

Seks is het onderwerp dat patiënten het meest proberen te vermijden. Er gaat vaak veel schaamte mee gepaard.

2. Seksueel geweld

Als er niet over gepraat wordt, zal seksueel geweld altijd een oorzaak van schaamte en pijn blijven. Erover spreken is heel belangrijk om te beseffen dat het nooit je schuld is.

3. Geld

Geld is verbonden met heel veel onderdelen van ons leven. Onze houding tegenover onze financiën is dan ook belangrijk voor een goede geestelijke gezondheid.

4. Medische problemen

Lichamelijke en geestelijke gezondheid zijn verbonden.

5. Het therapeutisch proces

Feedback over de therapiesessies kan zowel de cliënt als de therapeut helpen om met nieuwe doelstellingen aan de slag te gaan. Er kan ook gewoon geen klik zijn, en dan is het beter om met iemand anders aan de slag te gaan.

6. Eten

De relatie met eten en hoe je je lichaam ziet, blijft een moeilijk onderwerp. Het helpt niet dat beelden in de media de indruk wekken dat je volledige controle hebt over je lichaam.

7. Identiteit

Identiteit kan gaan over ras, etniciteit, gender, genderidentiteit, seksuele voorkeur of religieuze overtuigingen.

8. Verhalen waar je slecht uitkomt

We hebben allemaal een verlangen om leuk gevonden te worden. Het is moeilijk om toe te geven dat je niet goed hebt gereageerd in een situatie of iemand gekwetst hebt. Maar het is net daar waar vooruitgang mogelijk is.