75% van alle Vlaamse vrouwen vinden zichzelf te dik

75% van alle Vlaamse vrouwen vinden zichzelf te dik

Vrouwen kunnen enorm kritisch zijn voor zichzelf. Sommigen vinden dat ze blubberarmen hebben en anderen storen zich dan weer aan hun dikkere benen, een uitstekende buik of de ronde billen. Volgens een rondvraag van Vijf bij 1.000 vrouwen tussen 18 en 49 jaar vindt maar liefst 75% van de Vlaamse vrouwen zich te dik. De helft zou zich het meeste schamen om haar buik, en 25% geeft toe te liegen over haar gewicht. Het liefst van al zouden vrouwen gemiddeld 10 kilo kwijtspelen.

De helft van alle vrouwen zou naar eigen zeggen dagelijks op de weegschaal gaan staan, maar een minderheid (40%) is tevreden met de cijfers die ze zien. Eén op drie bekent dat een tegenvallend cijfer ervoor zorgt dat ze zich de ganse dag neerslachtig voelen.

Plastische chirurgie

Vrouwen piekeren niet alleen over hun gewicht. 60% is tevreden met haar looks, maar bij 10% is het zelfbeeld zo laag dat ze kozen voor plastische chirurgie. In de meeste gevallen ging het om een borstvergroting of -verkleining. Niet alle vrouwen ondergaan plastische chirurgie, maar de meeste proberen wel wat te veranderen aan hun lichaam. Eén op de drie draagt dagelijks make-up, meer dan 70% van de vrouwen onthaart minstens één keer per week haar oksels en 41% onderhoudt minstens elke week de bikinilijn.