7-jarig meisje solliciteert bij Google en krijgt persoonlijk antwoord

7-jarig meisje solliciteert bij Google en krijgt persoonlijk antwoord

.

"Beste baas van Google, mijn naam is Chloe en als ik groot ben, wil ik graag werken bij Google", schrijft Chloe. In de brief vertelt het Britse meisje dat haar ambitieuze idee ontstaan is na een gesprek met haar vader. "Mijn papa zegt dat ik bij jullie in zitzakken mag zitten, van glijbanen mag gaan en met gocarts mag rijden."

Tegelijkertijd weet ze haar kwaliteiten in de verf te zetten. "Volgens mijn leraren doe ik het heel goed op school en kan ik als de beste spellen, lezen en sommen maken. Ik hou ook van computers en heb een tablet waarop ik spelletjes speel."

Antwoord

Een aantal dagen later kreeg ze tot haar grote verrassing een antwoord van Sundar Pichai, de CEO van de internetreus. "Beste Chloe, bedankt voor je brief", zo klinkt de sympathieke reactie. Pichai moedigt Chloe aan om te blijven leren over technologie, computers en robots. "Als je hard blijft werken en je dromen volgt, kan je alles bereiken wat je wil. Ik kijk uit naar je sollicitatie als je klaar bent met school."

my 7 yr old daughter wrote to the boss of Google asking for a job, she's so made up he replied! Thanks @sundarpichai pic.twitter.com/EMuANNHiVc

— Andy Bridgewater (@B21DGY) 13 februari 2017

Chloe's vader Andy deelde de brief op zijn LinkedIn-profiel. Hij benadrukt dat de reactie zijn dochter meer zelfvertrouwen gegeven heeft. "Nu is ze nog meer gemotiveerd om goed te presteren op school en later een job te versieren bij Google."