7-jarig jongetje staat zijn spaarpot af aan gevandaliseerde moskee

7-jarig jongetje staat zijn spaarpot af aan gevandaliseerde moskee

Maandagochtend troffen moslims in Pflugerville, in de Amerikaanse staat Texas, uitwerpselen en verscheurde korans aan bij de lokale moskee. Er was geen schade aan het gebouw, maar de opkuis kostte toch 150 dollar. Het nieuws over het gevandaliseerde gebedshuis bereikte Jack Swanson, die besloot te helpen.

De zevenjarige jongen besloot zijn spaarvarken stuk te slaan en de inhoud te doneren aan de moskee. Toen zender KVUE een interview afnam met Faisal Naeem, een van de raadsleden van de moskee, daagde Jack plots op met twintig dollar.

"De twintig dollar van Jack zijn voor ons twintig miljoen dollar waard, het is immers het gebaar dat telt", reageert Naeem aan ABC News. "Jack is een beetje ouder dan mijn zoon. Als alle kinderen zo'n groot hart hebben als hen, heb ik vertrouwen voor de toekomst."

Jacks moeder Laura zei dat ze de moskee wilden steunen, om te tonen dat wat in Parijs gebeurde niet leeft in Pflugerville. Naeem wou niet besluiten dat de gebeurtenissen in Parijs de oorzaak waren voor het vandalisme voordat de politie hun onderzoek had afgerond. De man beklaagde wel dat de moslimgemeenschap gegeneraliseerd wordt wanneer zulke extremistische daden voorvallen.

Dat neemt echter niet weg dat Naeem de steun van de lokale gemeenschap na het vandalisme enorm op prijs stelt. Enkele uren nadat de ingang van de moskee gereinigd was, werden er ook nog enkele bloemen gelegd.

Lire aussi