65-jarige vrouw in verwachting van vierling verdedigt haar keuze

De 65 jaar oude Duitse vrouw verwacht haar vierling ergens deze zomer. Ondanks de hevige kritiek verdedigt ze haar beslissing en kijkt ze uit naar de uitdagingen.

Annegret Raunigk, is momenteel vijf maanden zwanger en besliste zwanger te worden nadat haar negen jaar oude dochter zei dat ze graag een broertje of een zusje wou hebben. "Ze is een fantastische dochter en ik wou haar wens graag vervullen," aldus Raunigk. "Het is veel werk in te gaan tegen de clichés over wat ik wel en wat ik niet zou moeten doen op mijn leeftijd."

Raunigk, die al moeder was van dertien kinderen en zeven kleinkinderen, was open over hoe ze zwanger is geraak. Dat gebeurde door kunstmatige bevruchting van eicellen en zaadcellen, beiden van anonieme donoren. De bevruchting en de inbrenging van de bevruchtte eicellen gebeurde in een instelling in Oekraïne omdat die praktijk in Duitsland verboden is.

Tegen de verwachtingen van de artsen in ontwikkelden alle vier de bevruchtte eicellen zich tot embryo's. Op natuurlijke wijze is de kans op een vierling één op 13 miljoen.

Voor de Duitsers is de vrouw geen onbekende. Negen jaar geleden kwam ze al in de kranten terecht toen ze op 55-jarige leeftijd Duitslands oudste moeder werd. De vrouw is momenteel nog leerkracht, maar is van plan voor de geboorte op pensioen te gaan. Op de vraag hoe ze haar kinderen financieel wil onderhouden antwoordt ze dat ze hoopt op sponsordeals dankzij de media-aandacht.